Velkommen til Rufus BK Forrige kamp: Fire Lys - Rufus BK  


Forside

Om Rufus BK:
Historikk
Klubbfakta
Organisasjon
Hall of Fame
Kalender

Sesongen 2013:
Spillerstall
Børs
Kamper
Tabellen
OBOS Cup
Andre sesonger

Rufus BKs historie

Rufus BK har, ifølge nyere historisk forskning, opprinnelse så langt tilbake som 1970. Klubben startet faktisk med håndball, men kameratgjengen som stod bak begynte etterhvert også med fotball.

Kompisene Arne Vestby og Yngve Green (eks. Nilsen) fant ut å starte Rufus Håndballklubb for å holde kontakten med kompiser fra Rosenhoff i Oslo. Stifteåret var 1970. Etter et par-tre år ville de også ha noe å gjøre på sommeren. Dermed startet de også et fotballag, den gang i 9. divisjon, og måtte dermed forandre navnet til Rufus Ballklubb for å godkjennes for begge aktiviteter.

Rufus BK holdt seg godt nede i 9. divisjon og konkurrerte til og med om "Oslo dårligste fotballag" som oppslag i Arbeiderbladet fra en kamp mot konkurrenten, Spesial, i Ekeberggjørma. Vi vant så vidt, takket være flere mann på banen.

Etterhvert ga de fleste av gjengen seg med fotballen og Arne og Yngve på henholdsvis 32 og 30 måtte finne nytt blod. De dro en liten plakatkampanje på Blindern, og to kameratgjenger fra henholdsvis Jar og Manglerud slo til. Laget ble noe bedre og vi rykket litt opp og ned mellom 9. og 8. divisjon.

Navnet fant Yngve Green på, fordi han likte det. I ettertid fant han ut at en heltegeneral fra Romerriket het det. Rufus er latinsk og betyr "den rødhårede". Arne valgte drakt, rød bukse, hvit overdel med rød tverrstripe og hvite strømper med rød kant. Se på emblemet, og dere oppfatter sikkert den fiffige symbolikk-utsparingen for hånd- og fotball fra tverrstripa.

Da fotballaget var som størst, hadde vi julebord i eget "VIP-rom" på Cordial i 2. etg. Julebordene for håndballaget skjedde litt her og litt der, bla. på gamledagers Ribo og La Boheme/Club Remember.

For å få nye drakter til fotballaget fikk de penger til disse av Røde Kors, ved at alle mann registrerte seg som blodgivere. VG ble kontaktet, og vi fikk et lite oppslag på baksiden hvor vi lansertes som blodklubb og oppfordret andre lag til å gjøre det samme. Ble ingen umiddelbar suksess.

Dagens Rufus

Rufus er en liten klubb som stiller med ett senior-lag i fotball menn i Oslo Fotballkrets. 2006 var vår tolvte sesong i 7. divisjon. Inntil 1996-sesongen hadde klubben i mange år lagt på divisjonssystemets laveste nivå (p.t. 8. div.), men etter en fantastisk avslutning på 1995-sesongen endte laget på andreplass og rykket opp i det edlere selskap i 7. div. Daværende klubbformann fastholder at opprykket ble mulig takket være en enestående årgang Rufus-spillere, med bare en ørliten grad av spillerimport fra høyere divisjoner. Tidligere påstander på denne side om at opprykket skyldtes at et annet lag trakk seg tilbakevises på det sterkeste av en indignert 1995-formann, som tydelig anser dette som høydepunktet i sin fotballkarriere. Debut-sesongen i 7. endte med best mulig resultat: Rufus kom på tredjeplass, best av de som ikke rykket opp i 6. div. I 1997 gikk det ikke fullt så bra. Egentlig skulle vi rykket ned etter å ha kommet nest sist, men vi beholdt plassen fordi andre lag høyere i divisjonssystemet trakk seg fra 98-serien. 1998-sesongen forløp omtrent som den foregående. En brukbar start, en langvarig downperiode, og en tilkvikning mot slutten resultaterte i nok en nestsisteplass, denne gangen av bare syv lag. 1999-sesongen var en nitrist affære frem til sommeren, da vi stod med fire poeng etter avsluttet vårsesong. Etter ferien meldte imidlertid effekten av manglende grunntrening seg for fullt, og vi vant åtte av elleve kamper (to uavjorte og ett 1-9 tap) på høsten. Resultatet ble en flott fjerdeplass, i trygg avstand fra opprykksplassene. 30-års jubileumssesongen 2000 var også preget av formsvingninger og håkki-resultater. Heldigvis gikk en god del av disse vår vei, så vi endte opp på en hederlig sjetteplass. I deler av 2001 sesongen 2001 lå vi langt oppe på tabellen, men etter en svak høstavslutning endte vi på en litt skuffende åttende plass. Dette året skulle vi også rykke ned, men som i 1997 beholdt vi plassen pga lag trakk seg.

I 2006 fikk vi et meget velfortjent opprykk til 6.divisjon som følge av en omlegging av seriesystemet i Oslo fotballkrets. Sesongen etter fikk vi et ennå mer fortjent opprykk til 5. divisjon. Hvor skal dette ende?

Kalender:

          26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17

Kamp Trening Annet

Børskongen:

Toppscoreren:

Råtassen: